Crestes de tonyina
Ingredients per fer la massa:
- Per fer la massa:
- 190 g de farina de blat
- 3 g de sal o un polsim
- 30 ml d’aigua
- 30 ml de vi blanc o llet
- 60 ml d’oli d’oliva
Ingredients per fer el farcit:
- 1 ou gran
- 2 llaunes de tonyina
- 150 g de tomàquet fregit
Passos per a fer les crestes:
Per a fer la massa:
- Aboquem la de farina en un bol
- Fem un forat entre la farina al mig del bol
- Tirem la sal
- Posem els 30 ml d’aigua
- Posem el vi o la llet al bol
- Afegim l’oli d’oliva
- Es barreja tot
- Amassem la massa a fins que tinguem una massa compacta
- Tallem la massa en 10 trossos de 30 g aproximadament
- Fem boletes amb la massa
Per a fer el farcit:
- Bullir els 2 ous
- Trossejar a trossos molt petits els ous
- Ho posem en un bol
- Afegim la tonyina escorreguda al bol
- Posem el tomàquet dins del bol
- Barregem tot el farcit
Per acabar:
- Agafem les boletes de massa i les aplanem
- Ens la posem sobre de la mà i li posem el farcit
- Pleguem empanadilla i amb una forquilla li tanquem les bores
- Una vegada feta la posem sobre un paper de forn
- Es pinten les empanadilles amb ou
- Ho deixem al forn a 200º durant 20 minuts o fins que estiguin daurades
Go up