Crestes de tonyina

Ingredients per fer la massa:

  • Per fer la massa:
  • 190 g de farina de blat
  • 3 g de sal o un polsim
  • 30 ml d’aigua
  • 30 ml de vi blanc o llet
  • 60 ml d’oli d’oliva

Ingredients per fer el farcit:

  • 1 ou gran
  • 2 llaunes de tonyina
  • 150 g de tomàquet fregit

Passos per a fer les crestes:

Per a fer la massa:

  1. Aboquem la de farina en un bol
  2. Fem un forat entre la farina al mig del bol
  3. Tirem la sal
  4. Posem els 30 ml d’aigua
  5. Posem el vi o la llet al bol
  6. Afegim l’oli d’oliva
  7. Es barreja tot
  8. Amassem la massa a fins que tinguem una massa compacta
  9. Tallem la massa en 10 trossos de 30 g aproximadament
  10. Fem boletes amb la massa

Per a fer el farcit:

  1. Bullir els 2 ous
  2. Trossejar a trossos molt petits els ous
  3. Ho posem en un bol
  4. Afegim la tonyina escorreguda al bol
  5. Posem el tomàquet dins del bol
  6. Barregem tot el farcit

Per acabar:

  1. Agafem les boletes de massa i les aplanem
  2. Ens la posem sobre de la mà i li posem el farcit
  3. Pleguem empanadilla i amb una forquilla li tanquem les bores
  4. Una vegada feta la posem sobre un paper de forn
  5. Es pinten les empanadilles amb ou
  6. Ho deixem al forn a 200º durant 20 minuts o fins que estiguin daurades
Go up